Redőny

Kategória:

Leírás

Redőnyök

Német minőségi alapanyagok kombinációjából tartós és időtálló redőnyt forgalmazunk, színvonaluk megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek..

Műszaki adatok:

  • minőségi NÉMET alapanyagból
  • lindab lemez vagy alumínium tok
  • műanyag vagy alumínium levezető sínnel
  • műanyag vagy alumínium lamellával
  • mindkét típusnál alumínium záróléc
  • gumírozott lefutó
  • csapágyazott fémtengely
  • tokrögzítés speciális klipsszel
  • hőhídmentes hőszigetelt redőny doboz

A redőny elhelyezése alapján 2 fajta megoldás közül választhat:

a) külsőtokos redőnyök:

Ezek a redőnyök utólag is könnyedén felszerelhetőek családi házak, társasházak és panellakások nyílászáróira egyaránt.

b) ráépítő tokos redőnyök:

Ezek a típusú redőnyök az ablak felett kerülnek elhelyezésre. Régi családi házaknál jellemző, ezek cseréjét is vállaljuk. Ha új építésű háznál alkalmazzuk, a nyílásméretet a redőnydoboz magasságával nagyobbra kell hagyni. Kérhető külső és belső oldalon is vakolható éllel, ekkor külső és belső szigetelő réteget is felhelyezhetünk.

.

” href=”http://www.bb-ablak.hu/galeria/kepek/1367867282-redony-osszes-metszet.jpg”>redőny metszetek

Műanyag redőnyök:

A műanyag redőnyök tokja nem rozsdásodó szinterezett Lindab lemez, a tokvég szinterezett alumínium. A redőny palást csapágyazott fémtengelyen fut, a láb pedig hangelnyelő kefét tartalmaz, mely a csendes működést biztosítja. Alapszínekben fehér tokkal. Lábbal és palásttal rendelhető a termék.

Vakolható tokos redőny esetében: a redőny tokszerkezetében Hungarocell található, ami megkönnyíti a vakolást. A vakolható redőnyök szerelése a nyílászárók beépítése után, de feltétlenül a külső vakolat elkészítése előtt kell, hogy megtörténjen. Ekkor egy esztétikus külső homlokzati megjelenítést kapunk.

A redőny mozgatása általában gurtnival történik.

Alumínium redőny

Alumínium redőny esetén a lamella 37 mm-es kettősfalú alumínium lécből készül, poliuretán habbal van kitöltve, ez biztosítja a redőny kiváló hő-és hangszigetelő képességét. A lábszerkezete szintén alumíniumból készül, de a csendes működés érdekében kefebetétek találhatók a lefutók mindkét oldalán. Az alumínium redőnyökben golyós csapágy található, ez szintén a halk és precíz működést biztosítja. A hőszigetelt alumínium redőnyök motoros mozgatásúak is lehetnek.

Mindkét változat rendelhető beépített szúnyoghálóval, mely rendkívül esztétikus és praktikus, valamint olcsóbb is, mint utólag a háló szerelése. Ebben az esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül is működtethető.