Műszaki paraméterek

Az ajtólapokhoz négyféle tok választható, melyeket szintén raktáron tartunk:
B tok (95-114 mm)
C tok (120-139 mm)
D tok (140-159 mm)
blokktok (90 mm).

B, C, és D típusú átfogó tokjaink falvastagsági méretei a megrendelések túlnyomó részében elégnek szoktak bizonyulni. Ám, ha esetenként vastagabb falra szükséges ajtót beépíteni, praktikus és kedvező árú megoldásként a blokktokot javasoljuk. A hozzá kapható széles és sarok takaróprofilokkal esztétikusan és gyorsan beépíthető toktípus. Előnye, hogy nem kell heteket várni az egyedi gyártású vastag átfogó tokra, és a magas összegű vastagsági felárat sem kell megfizetnünk.

Dekor fóliás beltéri ajtóinkat szabadalmaztatott élfóliázási technológia teszi egyedülállóvá a piacon. Az ajtók függőleges élei teljesen körbezártak, ezért kevésbé sérülékeny, és hosszú távú használat során sem koszolódnak, vagy válnak el az élek.

Tele ajtólapokat raktárkészleten tartjuk. Az ajtólapok mérete állítható tok és blokktok esetén is megegyezik, mindkét tok típusra használhatóak.

Az ajtólapok 3db pánttal vannak szerelve a nagyobb tartósság érdekében.

Utólag szerelhető tok:
– Alapanyaga MDF,
– felülete ENDURO – dekor fóliával fóliázott,
– borító lapok 45°-ban kapcsolódnak egymáshoz.
– A borítások szélessége 60 mm.

Az utólag szerelhető tokok alap helyzetben 20 mm állíthatósággal rendelkeznek, mely szükség esetén a perforációk mentén történő vágással, +15 mm-el lehet keskenyebb.(pl.: 95-114 perforáció vágásával 80-114 mm).

Az ajtótokok tartozékai: 2 db tok álló és 1 db tokkereszt, összeszerelő egység csomag a tok állók és tok keresztek összeszereléséhez szükséges minden kiegészítővel, 3 db becsavarós pipa pánt, összeszerelési útmutató, garancia jegy.

Beltéri ajtó tokkal

Miért válaszd a beltéri ajtó tokkal megoldást?

A beltéri ajtó tokkal rengeteg előnnyel jár, ami miatt érdemes megfontolni ezt a választást otthonunkba vagy akár irodánkba. Az egyik legfontosabb előnye a beltéri ajtó tokkal megoldásnak az esztétika. A tok elegáns, letisztult megjelenést kölcsönöz az ajtónak, ami bármilyen enteriőrbe remekül illik. Az ajtó és a tok harmonikus egységet alkot, így bármilyen stílusú bútorzathoz könnyen igazítható.

A beltéri ajtó tokkal nemcsak szép, de praktikus is. Az ajtótok stabil keretet biztosít az ajtólapnak, ami növeli az ajtó élettartamát és használhatóságát. Emellett a beltéri ajtó tokkal megoldás javítja a hő- és hangszigetelést, ami különösen fontos lehet olyan helyiségek esetében, mint a hálószoba, dolgozószoba vagy fürdőszoba.

Karbantartás

A beltéri ajtó tokkal karbantartása nem bonyolult, de néhány alapvető lépést érdemes követni, hogy az ajtó és a tok hosszú élettartamú maradjon. Elsősorban fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az ajtó zsanérjait és zárját. Ha az ajtó nehezen nyílik vagy záródik, az jelezheti, hogy a zsanérok lazák vagy a zár meghibásodott. Ezeket az alkatrészeket időben ki kell cserélni vagy beállítani, hogy elkerüljük a nagyobb károkat.

A beltéri ajtó tokkal ellátott ajtó festését vagy lakkozását is érdemes időnként megújítani. A festék vagy lakk kopása nemcsak esztétikai problémát okozhat, hanem az ajtó anyagának védelmét is gyengítheti. Egy jó minőségű beltéri ajtó tokkal hosszú évekig szolgálhat minket, ha megfelelően karbantartjuk.

Tisztítási praktikák

A beltéri ajtó tokkal tisztítása szintén egyszerű, de van néhány praktika, amit érdemes betartani. A legfontosabb, hogy rendszeresen töröljük le az ajtó felületét és a tokot egy nedves, puha ronggyal. Kerüljük az agresszív tisztítószerek használatát, mert ezek károsíthatják a festék vagy lakk rétegét.

Ha az ajtón foltok jelennek meg, például zsír vagy ujjlenyomatok, ezeket enyhe szappanos vízzel távolítsuk el. A beltéri ajtó tokkal ellátott ajtók tisztításához használhatunk speciális faápoló szereket is, amelyek megőrzik a fa természetes szépségét és védik a felületet a károsodástól.

A tok tisztítása különösen fontos, mert itt gyűlhet össze a por és a szennyeződés. Rendszeresen porszívózzuk vagy töröljük le a tok belső részeit is, hogy elkerüljük a por felhalmozódását, ami idővel károsíthatja az ajtót és a zárat.

Választék és típusok

A beltéri ajtó tokkal megoldások között rengeteg típus és stílus közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és igényeinek megfelelőt.

Az üveg betétes beltéri ajtó tokkal egyre népszerűbb választás, mivel modern és elegáns megjelenést biztosítanak. Az üveg betétek lehetnek átlátszóak, mattak vagy akár színezettek is, így a fény átengedése mellett diszkrét privát szférát is nyújtanak.

A laminált beltéri ajtó tokkal megoldások szintén nagyon kedveltek, mivel ezek az ajtók rendkívül tartósak és könnyen tisztíthatók. A laminált felület ellenáll a karcolásoknak és foltoknak, így különösen ajánlott olyan helyiségekbe, ahol nagyobb az igénybevétel, például gyerekszobákba vagy irodákba.

A beltéri ajtó tokkal megoldások között találhatók még különböző dekorfóliás ajtók is, amelyek szintén praktikusak és sokféle színben, mintázatban elérhetők. Ezek az ajtók jó ár-érték arányt képviselnek, és könnyen illeszthetők bármilyen lakberendezési stílushoz.

Beltéri ajtó tokkal rendelkező ajtók előnyei

A beltéri ajtó tokkal rengeteg előnyt kínál, ami miatt érdemes ezt a típust választani. Először is, a tok stabilitást és tartósságot biztosít az ajtónak, így hosszú távon is megbízhatóan működik. Emellett a beltéri ajtó tokkal jobban szigetel, mint a tok nélküli ajtók, ami hozzájárul a lakás hőmérsékletének és zajszintjének szabályozásához.

Az esztétikai előnyök is kiemelkedők, hiszen a tok elegáns megjelenést kölcsönöz az ajtónak, ami bármilyen belső térben jól mutat. A különböző stílusok és anyagok között könnyen megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet, legyen szó klasszikus, modern vagy akár rusztikus megjelenésről.

A beltéri ajtó tokkal emellett könnyen telepíthető, és a tok pontosan illeszkedik az ajtólaphoz, ami egyszerűvé teszi az ajtó cseréjét vagy felújítását. A jó minőségű tok és ajtó hosszú élettartamot garantál, ami hosszú távon költséghatékonnyá teszi ezt a választást.

A beltéri ajtó tokkal és a dizájn

A beltéri ajtó tokkal nemcsak funkcionalitásban, hanem dizájnban is kiváló választás. A modern belsőépítészetben egyre nagyobb szerepet kapnak a letisztult vonalak és az egyszerű, elegáns megoldások. A beltéri ajtó tokkal pontosan ilyen elvárásoknak felel meg, hiszen a tok és az ajtó együttesen egy harmonikus egységet alkot.

A különböző anyagok és felületek kombinációja lehetőséget ad arra, hogy a beltéri ajtó tokkal megoldásokat a lakás stílusához igazítsuk. A fa, üveg, laminált és dekorfóliás ajtók között mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább megfelelő darabot. A színek és minták sokfélesége pedig lehetővé teszi, hogy az ajtók valóban a lakás ékkövei legyenek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő beltéri ajtó tokkal megoldást?

A megfelelő beltéri ajtó tokkal kiválasztása néhány fontos szempont figyelembevételével történhet. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy milyen stílusú ajtót szeretnénk. A klasszikus fa ajtók melegséget és természetességet sugároznak, míg a modern üveg betétes ajtók eleganciát és könnyedséget adnak a térnek.

A beltéri ajtó tokkal választásának további előnyei

A beltéri ajtó tokkal számos előnyt kínál, amelyek miatt egyre népszerűbb választás a lakásokban és irodákban egyaránt. Nagy előnye például az egyszerű telepítés. A beltéri ajtó tokkal rendszerek előre gyártott elemekből állnak, amelyek könnyen illeszthetők egymáshoz. Ez lehetővé teszi, hogy az ajtó beszerelése gyorsan és problémamentesen történjen, ami időt és pénzt takarít meg.

A beltéri ajtó tokkal megoldásai mindemellett rendkívül rugalmasak. A különböző típusok és stílusok között könnyen találhatunk olyan ajtót, amely tökéletesen illeszkedik otthonunk dizájnjához. Legyen szó klasszikus vagy modern stílusról, a beltéri ajtó tokkal mindig elegáns és harmonikus megjelenést biztosít.

A beltéri ajtó tokkal továbbá javítja a hő- és hangszigetelést is. Az ajtótok stabil és szoros illeszkedése megakadályozza a hő és a zaj átjutását egyik helyiségből a másikba. Ez különösen fontos lehet olyan helyiségek esetében, ahol a csend és a nyugalom elengedhetetlen, mint például a hálószoba v

agy a dolgozószoba.

Biztonság

A beltéri ajtó tokkal megoldások nemcsak esztétikai és praktikai előnyökkel járnak, hanem a biztonságot

is növelik. A stabil ajtótok megnehezíti az ajtó feltörését, így növeli otthonunk biztonságát. Emellett a beltéri ajtó tokkal ellátott ajtók gyakran rendelkeznek biztonsági zárakkal is, amelyek további védelmet nyújtanak.

A beltéri ajtó tokkal megoldások különösen ajánlottak olyan helyiségek esetében, ahol nagyobb értékeket tárolunk, vagy ahol különösen fontos a privát szféra megőrzése. Az ilyen ajtók kiváló választásnak bizonyulnak például a hálószobák, dolgozószobák vagy a háztartási helyiségek esetében is.

1–12 termék, összesen 33 db

Active Filters: Clear Filters