Az őszi hónapokban a nappalok rövidülnek, és a természetes fény mennyisége is csökken. Az otthonod világos és hangulatos légkörének megőrzése ilyenkor kihívás lehet, különösen akkor, ha kevés a fényforrás. A megfelelő ablakok és beltéri ajtók kiválasztása nagyban hozzájárulhat a természetes fény beengedéséhez, és jelentősen javíthatja otthonod fényviszonyait.

Hogyan hozhatunk több természetes fényt az otthonunkba?

1. Nagyobb üvegfelületek beépítése

Az egyik legkézenfekvőbb módja annak, hogy több természetes fényt engedjünk be otthonunkba, az ablakfelületek növelése. Az ablakok nagysága és elhelyezkedése kulcsfontosságú tényezők, amikor világos otthont szeretnénk. Ha új ablakokat építtetünk be, érdemes olyan típusokat választani, amelyek a lehető legtöbb fényt engedik be. Ha teraszkapu vagy franciaablak van az otthonodban, ez is jelentős mértékben növeli a beáramló természetes fény mennyiségét.

2. Tisztán tartott ablakok

Fontos, hogy az ablakok mindig tiszták legyenek, különösen az őszi hónapokban, amikor a természetes fény egyébként is kevés. A poros, piszkos ablakok blokkolhatják a beáramló fény egy részét. Rendszeres tisztítással jelentős mértékben javíthatod a fényviszonyokat.

3. Világos színek a falakon és a bútorokon

A világos színű falak és bútorok visszaverik a természetes fényt, ezzel tovább növelve a fény mennyiségét a szobában. A fehér, bézs vagy pasztell árnyalatok különösen jól működnek, ha világosabbá szeretnéd tenni a tereket. A világos, sima felületű bútorok is hozzájárulnak a fény áramlásához az otthonodban.

A beltéri ajtók szerepe a természetes fény terjedésében

Nem csak az ablakok, hanem a beltéri ajtó tokkal is nagy szerepet játszhat abban, hogy hogyan oszlik el a fény az otthonodban. A megfelelő beltéri ajtó típusokkal lehetőséged van arra, hogy a természetes fényt több helyiségbe is bejuttasd. Íme néhány ajtótípus, amely segíthet ebben:

1. Üvegbetétes beltéri ajtók

Az üvegbetétes ajtók kiválóak arra, hogy a fényt továbbítsák egyik helyiségből a másikba. Az ilyen ajtók nemcsak dekoratívak, hanem funkcionálisan is hasznosak, mivel több fényt engednek át a szomszédos helyiségek között.

2. Világos színű beltéri ajtók

A fehér vagy világos színű cpl beltéri ajtó vagy a festett beltéri ajtók nemcsak stílusosak, de segítenek abban is, hogy a belső terek világosabbak legyenek. A világos színű ajtók visszaverik a természetes fényt, ami tovább növeli a helyiségek fényességét.

3. Modern MDF beltéri ajtók

A mdf beltéri ajtók esztétikusak és praktikusak is egyben. Nemcsak a hangszigetelésük kiváló, de a modern megjelenésük révén még a legkisebb helyiségekbe is stílust és eleganciát hoznak, miközben segítik a természetes fény áramlását.

Extra tippek az otthonod fényesebbé tételéhez

  • Tükrök használata: A tükrök visszaverik a fényt, így nagyobb teret és világosabb környezetet teremtenek. Elhelyezésük az ablakok közelében tovább fokozza a természetes fény hatását.
  • Nagyobb ablakpárkányok: A szélesebb ablakpárkányok lehetőséget adnak növények és egyéb dekorációk elhelyezésére, amelyek díszítik az ablakokat, de nem akadályozzák a természetes fény beáramlását.
  • Minimális függönyözés: Az őszi időszakban érdemes elhagyni a vastag, nehéz függönyöket, hogy a lehető legtöbb fény jusson be a szobába.

Hogyan maximalizálhatod az őszi természetes fényt?

Az őszi hónapokban különösen fontos, hogy minden apró trükköt bevetve kihasználjuk a természetes fényt. Ne feledkezz meg arról, hogy az ablakok mellett a megfelelő beltéri ajtók kiválasztása is hozzájárulhat ahhoz, hogy otthonod mindig világos és barátságos legyen – még a legrövidebb nappalok idején is.

(Rákosi út)

H : 8:00-18:00

K-P: 8:00-16:00

SZO: 9:00-13:00

V: ZÁRVA

(Váci út)

H-CS : 8:00-16:00

P: 8:00-15:00

SZO: ZÁRVA

V: ZÁRVA

(Rákosi út)

1161 Budapest Rákosi út 82

06-1-4060-609

(Váci út)

4. kerület Székesdűlő sor 1 (külső Váci út 133)

 06-1/6179-224

Adatvédelmi tájékoztató

© bb-ablak.hu | Impresszum |Továbbiak

X
Add to cart
0

Your Cart