Az okos otthonok világa egyre szélesebb körben terjed, és a modern nyílászárók is képesek csatlakozni ezekhez a rendszerekhez. Az intelligens ablakok és redőnyök nemcsak kényelmet nyújtanak, hanem jelentős energiamegtakarítást és biztonságot is biztosítanak a lakás számára. Az automatizált rendszerek és a modern nyílászárók integrálása egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a mindennapokat.

Miért érdemes okos rendszerekhez kapcsolni a nyílászárókat?

Az ablakok és redőnyök integrálása több előnnyel járhat, amelyek közül a legfontosabbak:

  • Energiamegtakarítás: Az intelligens ablakok automatikusan érzékelik az időjárást, és ennek megfelelően záródnak vagy nyílnak. Ez lehetővé teszi, hogy optimalizáljuk a lakás hűtési és fűtési rendszerét.
  • Biztonság: Az automatizált rendszerek figyelmeztetnek, ha ablakot nyitva felejtünk, vagy ha illetéktelenek próbálnak bejutni.
  • Kényelem: Okostelefonról, tabletről vagy akár hangvezérlő rendszerekkel is irányíthatjuk az ablakokat és redőnyöket, időt spórolva.

Hogyan működik az intelligens nyílászáró rendszer?

A modern műanyag ablakok és redőnyök érzékelőkkel és motorokkal szerelhetők fel, amelyek képesek kapcsolatba lépni a központi okos otthon rendszerrel. Íme néhány kulcsfontosságú funkció, amelyeket egy ilyen rendszer kínál:

1. Automatizált nyitás és zárás

Az ablakok érzékelhetik a napsütés erősségét, a szélsebességet vagy a hőmérsékletet, és ezek alapján automatikusan nyitják vagy zárják magukat. Például ha erős szél érkezik, a rendszer automatikusan lezárja az ablakokat, megvédve a belső tereket.

2. Távoli vezérlés

Az okos otthon rendszerek lehetővé teszik, hogy bárhonnan irányíthassuk a redőnyöket és ablakokat, legyen szó munkahelyről vagy nyaralásról. Az alkalmazások segítségével megadhatunk automatikus beállításokat is, például a redőnyök időzített lehúzását este.

3. Hangvezérlés

Az olyan hangalapú asszisztensekkel, mint a Google Assistant vagy az Amazon Alexa, a redőnyök és ablakok hangparancsokkal is vezérelhetők. Például egy egyszerű utasítással leengedhetjük az összes redőnyt a házban.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Az okos nyílászárók beépítése előtt érdemes megvizsgálni, milyen típusú ablakok és redőnyök alkalmasak a rendszerhez való csatlakozásra. A motoros redőnyök például könnyedén integrálhatók az okos otthon rendszerbe. Fontos, hogy az ablakok is megfelelően legyenek előkészítve a modern megoldásokhoz.

További nyílászáró megoldások

Amennyiben a nyílászárók mellett a beltéri ajtók felújítása is felmerül, érdemes megfontolni a következő opciókat:

Az okos nyílászáró rendszerek a jövő otthonainak elengedhetetlen részei lesznek, érdemes már most megkezdeni a tervezést!

(Rákosi út)

H : 8:00-18:00

K-P: 8:00-16:00

SZO: 9:00-13:00

V: ZÁRVA

(Váci út)

H-CS : 8:00-16:00

P: 8:00-15:00

SZO: ZÁRVA

V: ZÁRVA

(Rákosi út)

1161 Budapest Rákosi út 82

06-1-4060-609

(Váci út)

4. kerület Székesdűlő sor 1 (külső Váci út 133)

 06-1/6179-224

Adatvédelmi tájékoztató

© bb-ablak.hu | Impresszum |Továbbiak

X
Add to cart
0

Your Cart