Az erkélyajtók típusai

erkélyajtóAz erkélyajtó kialakítását tekintve többféle is lehet, ha pedig az anyagválasztást is hozzávesszük, a lehetőségek száma közelít a végtelenhez.

Az erkélyajtót mindig a beépítés helye alapján kell kiválasztani, ám akadnak olyan helyzetek is, amikor többféle is megfelelhet; ilyenkor jön általában a tanácstalanság, majd egy olyan erkélyajtó, ami megfelel, de nem feltétlenül a legjobb megoldás. Érdemes megismerkedni a különféle típusokkal, hiszen csak így lehet meghozni a legjobb döntést.

A hagyományos, nyíló erkélyajtót talán be sem kell mutatni, hiszen a leggyakoribb típus. Ennek legfontosabb oka a könnyű kezelhetőség, ám persze az is közrejátszik az elterjedtségében, hogy sokáig nem is létezett más típus, és a legtöbb lakásban még mindig az építéskor beszerelt erkélyajtókat használják. Egy másik, napjainkban már szintén közismert típus a toló erkélyajtó, amely azonban már jóval kevesebb otthonban található meg, mivel viszonylag széles ajtónyílásra van szükség hozzá; inkább teraszajtóként szokás alkalmazni, illetve ennek egyik változata, a toló-bukó erkélyajtó, amely az ablakoknál már megszokott bukófunkciót – és ezzel a szellőzést – biztosítja.

Az emelő-toló erkélyajtók már sokkal kevésbé ismertek, ami egyrészt köszönhető annak, hogy a legtöbbször szintén teraszajtóként használatosak, másrészt annak, hogy viszonylag új konstrukcióról van szó, amely csak néhány éve jelent meg hazánkban. A speciális vasalatrendszernek köszönhetően akár az 5-7 méteres nyílások áthidalása is lehetséges e típussal, tehát egy átlagos lakás számára nem megfelelő, ám egy nagy méretű, látványos üvegfelület létrehozásához tökéletes.

Amennyiben műanyag erkélyajtót szeretne vásárolni, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Kínálatunkban a legtöbb típust megtalálhatja, méghozzá számos változatban, ám egyöntetűen elérhető áron. Tekintse meg az általunk forgalmazott erkélyajtókat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha megrendelését szeretné leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Active Filters: Clear Filters